pühapäev, 30. jaanuar 2011

RAHA !


Loodan, et selle blogi lugejate hulgas ei ole inimesi,kes selle jutu peale solvuks, mida nüüd kirjutan. Kedagi solvata pole mu eesmärk, lihtsalt avaldan oma arvamust :-) .
Eesti inimest peetakse üldiselt väga töökaks, aga kui keegi kuskil kuulutab, et on olemas võimalus, kuidas kiiresti ja lihtsalt raha teenida, siis tekib silmadesse säde ja "pööratakse" ära.
Esimesed kaks korda prooviti mind "värvata" vägagi alatult. Nimelt helistasid mõlemal korral mulle inimesed, kellest ma väga lugu pean ja kutsusid mind kokkusaamisele, et mulle üks ettepanek teha. Mõlemalt ootasin huviga, et mis ettepaneku nad mulle teevad. Aga sellist ettepanekut ma küll ei oodanud, nagu mulle tehti :-) . Kolmas inimene oli õnneks nii viisakas ja alustas juttu õigest otsast ning ei raisanud mu aega. Tänud talle!
Räägin võrkturundusest. Need konkreetsed inimesed ei ole minuga muidugi nõus, kui ma seda niimodi nimetan, aga minu arvates on see õige nimetus asjale küll.
Mõelda ainult, et ma peaksin ostma alustuseks päris suure raha eest hirmkalleid tooteid ja siis leidma inimesed, kes need minult edasi ostaks ja siis need inimesed peavad leidma inimesed, kes neilt need tooted edasi ostaks jne... Kes neid tooteid lõpuks kasutab? Kes ostab selle 400-500 krooni maksva pesupulbri või 200 krooni maksva hambapasta ? Neid tooteid on palju ja nende hinnad on kallid. Rõhutatakse, et nad on väga loodussõbralikud , tõhusad jne, aga ma tean ju , et ka loodussõbralikke tooteid saab odavamalt.
Kusjuures nendel koosolekutel ei räägitagi üldse nendest toodetest- need ei oma mingit tähtsust. Tähtis on , et osta see toode ja siis leia järgmine, kes sinult selle toote ostab. Tähtis pole üldsegi see, kas sa ise sooviksid seda toodet kasutada.
Minu küsimus on, et kas see raha jutt ajab inimestel pea nii sassi, et neil paha ei hakka sellest õhu müümisest? Mulle endale müügitöö on muidu ikka meeldinud. Meeldinud siis, kui ma ise usun sellesse,mida müün. Ja mulle meeldib,kui mulle soovitaks müüa midagi , millel on väärtus ja mida ma vajan. Aga müügitöö lihtsalt müügitööna on kuidagi väga pentsik.
Ma esimene kord kohe ütlesin, et see on ju püramiidskeem. "Oh EI" vastati, " see seda küll ei ole". Ja järgmisel hetkel joonistatakse ette mulle püramiid, et ma näeksin, kuidas asi toimib :-)
Eestlased on ju väga visad midagi uskuma. Usutakse ikka siis, kui on silmaga nähtud ja käega katsutud. Aga kui mängu tuleb raha, siis usutakse ka õhu müümisse.
Aga noh, ju on siis see vajalik, millegi jaoks. Muidu ju nii ei oleks?

6 kommentaari:

  1. Hehee, tere tulemast klubisse! Ära nüüd Silvia ütle, et Su ellu pole veel jõudnud Kirby- esitleja või DAS?
    Vot nende tädidega olid mul tõeliselt teravad elamused. Kõik teised kahvatuvad selliste kõrval! Peaks ka kunagi oma blogis pikemalt pajatama.
    Täna leidsin Su sikupoisi jaoks ilusa lihtsa nime: Taupo! S.o. üks ilus Uus- Meremaa järveke koos vulkaaniga.

    VastaKustuta
  2. Õnneks pole veel jõudnud minuni Kirby või DAS esitleja, aga nemad vist müüvad mingit kindlat toodet, eks. See on ju veel ok, aga kui inimene mulle tootest midagi ei räägigi, vaid tahab , et ma ostaks neid tooteid selleks, et jälle omakorde neid edasi müüa? Vot see on väga imelik :-)
    Siku nimega olen rahul küll :-)

    VastaKustuta
  3. ...ja rikkaks saab sellise püramiidi juures vaid tipp :))"otsi järgmist lolli ühesõnaga-nii võiks nende strateegia kokku võtta.
    Aga ei lõpe otsa need ullikesed siin Eestimaa pääl, kes müüb hirmkalleid plasttotsikuid, kes loodab Inglismaalt suurt pärandust :))

    VastaKustuta
  4. Püramiidskeem

    Tegemist on nn „raha tegemise klubiga”. Klubiga ühinemisel lubatakse sulle suurt tulu, kuid seda alles peale ühinemistasu maksmist ning uute liikmete värbamist. Püramiidskeemiga liitudes ei teeni sa aga investeeritud summade pealt mingisugust lisatulu ning kaotad ka oma sissemakse! Uute liikmete sissemaksud lähevad pettuseskeemi väljamõtlejatele.

    Pane tähele!

    Ära liitu skeemiga, mille kaudu tulu teenimise eelduseks on pidev uute liikmete värbamine.

    Ära lase ennast häirida sellest, et keegi sinu tuttavatest on saanud kokkulepitud tasu. See on tavaline, et püramiidskeemide ellukutsumise alguses annavad petturid esimestele skeemiga liitujatele lubatud tasu. Seda selleks, et tekiks usaldus ning tekkinud usaldus tooks kaasa kiire ja ulatusliku uute liikmete ühinemise ja uute liikmemaksude laekumise.

    Pakkumise usaldusväärsuse kindlakstegemiseks konsulteeri asjatundjatega.

    Ära nõustu millegagi ega kirjuta alla ühelegi dokumendile, kui tunned pakkujapoolset pealekäimist või liigselt kiirustamist.

    Ära lase end ahvatleda kõlavatest hüüdlausetest!

    Allikas: minuraha.ee

    VastaKustuta
  5. Huvitav jutt:) Loen nagu oleksin ise need read kirja pannud, mind meelitati samuti kohale (kahjuks langes see inimene minu silmis ikka kõvasti) ja kui ma ütlesin, et see on ju püramiid ja minema marssisin, siis saadi veel pahaseks mu peale. Et "raiskasid" oma aega mu peale. Uskumatu kui palju lihtsameelseid on, nägin teisi, kes siiralt kõike kirja panid ja uskusid vist ise ka seda jama.

    VastaKustuta