esmaspäev, 20. detsember 2010

Taastusravi :-)


Naabrimees leidis öösel teelt pikali selle noore sokukese. Tõi endale hoovi andis talle süüa-juua. Hommikul avastasime meie selle looma teelt- ei karda ta inimesi ja on üpris loiu olekuga. Kuna meil on õues oma kitsedele mõeldud aedik, siis sai ta siia toodud. Jahimees käis teda juba vaatamas ja otsustasime, et metsa teda praegu veel tagasi ei vii- las kosub enne. Ma ilmselt tean ka seda, millisest kitsekarjast ta pärit on ehk õnnestub ta nende juurde tagasi sokutada,kui ta paranenud on. Kuna ta alles tall on, siis sellise kõrge lumega on oht, et tal on kopsupõletik hoopis (esialgu arvasime, et sai autolt löögi). Õhtul tuleb arst läbi ja vaatab ta üle- ilmselt saab talle antibiootikumid igaks juhuks sisse antud. Eks arst otsustab. Loodan, et saame ta uuesti järje peale aidatud.

4 kommentaari:

  1. Sul ikka mure :)Kuidas läheb, kas arst käis?
    Jama on nende metsloomadega, uuri, kuidas nende aitamine peaks käima, sest teoreetiliselt seadus vist metslooma koju ei luba tuua...ja samas hätta ju ka ei jäta.Sul on ta nagu väike jõuluime heina nosimas(ei tohi küll öelda, aga äraütlematult nunnu on see sokuke küll :))

    VastaKustuta
  2. Arst käis. Kuna mul oli väga kiire ja ei olnud aega kohe neid süste teha, siis tegin nüüd õhtul koju jõudes talle ussirohu süsti, mis küll ebaõnnestus- süstla nõel läks kõveraks ja rohi ei jõudnud õigesse kohta :-) . Ja siis tegin antibiootikumi süsti,mis läks korda. Homme jälle. Arst soovitas tuua talle heina asemele silo, mida siis homme toome. Pidi paremini omastama kui heina. Kui kitse olime aeda toonud, siis helistasin kohe sellele lühinumbrile, kuhu peab helistama, kui metslooma oled leidnud. Sealt öeldi, et ulukitega tegelevad jahimehed ja anti kohe mu andmed kohalikule jahiseltsile. 5 minuti pärast oligi jahimees ukse taga :-) . Ja siis tegimegi selle otsuse, et metsa viime ta siis,kui sokk on kosunud. Mina muidugi loodan,et see metsaviimine ei toimu enne kevadet :-) . Aga noh eks näis kuidas läheb. Enne peab üldse vaatama, kas ta ikka kosub.

    VastaKustuta
  3. Jaksu sulle Silvia, ilus tegu :). Müts maha.

    VastaKustuta
  4. Tubli...
    Aga heina söötmisega metskitsedele on tõesti nii, et ega nad sellest midagi kasulikku ei omasta paraku, pigem kõhupete, seega silo( või siis lehised) on talle igati parem. Meie jahimehed lähevad ka homme metsa silo viima, et loomakesed ikka talve vastu peaks...
    Sulle aga jõudu!

    VastaKustuta