kolmapäev, 16. veebruar 2011

Inventuur

Alustame meie Jaapani Amadiinidega, kes järjepidevalt teevad pesa ja siis, kui munad munetud hakatakse tegelema pereplaneerimisega :-) .Nende puhul seisneb see selles, et munad visatakse pesast välja.
Siin siis meie lambapere, kus hetkel on 11 kihnu maalamba utte, kellest kõige vanem on 9 aastane ja kõige noorem 10 kuune. Poegima peaks neist 8 ,ilmselt aprillis-mais.
"Kes meid siia kutsus ja mis värk on ?!"

"Kas siit saab ka midagi või seisame niisama?"
Tundub, et sokuke on endiselt oma eluga meie juures rahul.
Meie karja sarviline utt Krolla-Mütsike on iseloomult pigem kits kui lammas.
Kanu on endiselt koos kukega 13, aga nad keeldusid poolkaarde võtmast ja seetõttu ei olnud võimalik nendest viisakat pilti teha. Pildile said kaks kõige koostöö võimekamat- tagumine hall kukk ja ees meie roosakas- oranz kana.
Siiani meie kõige parema piimaanniga kits Mooni: "Millal see kevad ükskord tuleb?"
Praegu saame piima ka Killult.
Kassidest sain pildile ainult Mustu, kes hetk enne pildistamist pistis pintslisse kogemata lauta eksinud tihase. Valge Mousi pidas jahti pööningul.
Preilnad Täpiliis ja Pigipiiga.
Proua Viibeke.
Nii ja siit nad tulevad- meie uued kitsed. Nimelt juhtus nii, et sain juurde 5 kitse, kes pidavat ka tiined olema. Kaasavaraks saime ka kitsede nimed, mis ei pruugi mul veel päris selged olla, et millisel kitsel milline nimi. Annan endast parima. Sellel pildil peaks olema Meeta ja Mari.
Siin peaks olema Kaari ja Lontkõrv.
Seda kitse kutsutakse Mammaks.
Tixi on poolenisti dogi ja seetõttu tal aluskarva pole. Nii et kiired jalutuskäigud õues ja siis jooksuga tuppa sooja :-)

15 kommentaari:

  1. Väga kenad loomad:)
    Kas sul on lambad aastaläbi õues?

    VastaKustuta
  2. Tänud!
    Lambad käivad meil õues jalutamas paar korda päevas. Ma muidu hoiaks lauda uksed päev läbi lahti, aga kuna kanad on ka samas laudas, siis ei saa seda teha.

    VastaKustuta
  3. Nalja tegi, kui eile oma blogi listi kiikasin ja nägin, et Silvia tegeleb inventuuriga, kuna endal oli just sama teema käsil.Käisin laudas oma 9 lammast kontrollimas, et on ikke 9 we.:D Oli.Ja küülikud peaks ka üle lugema :)Ju oli siis eile soodus päev inventuuriks, et me mõlemad sellega tegelesime :))
    Aga kitsed on sul vägevate sarvedega.Sul hakkab ka märkamatult loomakari aina suurenema?:))Maaelu , täiega.:)Sokk ka nii rahulolev, see sul kevadel metsa tagasi vist küll vabatahtlikult ei lähe :))
    ps. Katsun maalamba talledest pilti teha, nad on ülinunnudeks kasvanud.Sellised röövlid, et anna olla.Ja pehmikud ka :)

    VastaKustuta
  4. Mulle jällegi tegi nalja kuidas sa Airi Nööbikese võimsast häälest kirjutasid. Meil oli mitu aastat karjas Nööbikese õde, kes lõpuks saigi maha müüdud, kuna ta nii kõvasti ja tihti määgis :-)
    Hetkel on mul karjas "normaalsed lambad" , kes teevad normaalset häält ja teevad seda normaalse sagedusega. Mäletan, kui meil olid lihalambad, siis käis mul mees salaja õues, sest nii kui lambad teda nägid, siis hakkasid väga kõvasti määgima. Ikka nii, et terve küla kuulis :-)

    VastaKustuta
  5. Nööbike oli kuni tallede sündimiseni totaalselt vait, ma mõtlesin, et see loom häält ei teegi.Aga kuna ta nüüd meil emmeks sai, siis hakkas saama "head ja paremat" ning nüüd on ta nagu ära vahetatud.Julge, tuleb ligi(enne kõõritas mind kaugelt, nõuab kõvahäälselt nänni.Ega seda saagi talle pahaks panna, sest emana on ta igati hea, kaksikud talled toonud ja "kui ei küsi, ei saa ju ka":), tema vajadused ju nüüd suuremad ka.Niisama lusti pärast ta häält õnneks ei tee, seega ajab see mind pigem naerma, sest tead TÄPSELT, äravahetamiseni, kes möliseb :))))

    VastaKustuta
  6. Oi, Sul kitsekari varsti suurem kui lamba oma :)
    Kenad loomad, kevadel tahaks kindlasti vaatama tulla!
    Tervitades,
    Julika

    VastaKustuta
  7. Silvia, ILUSAT NAISTEPÄEVA SULLE!!!
    Airi

    VastaKustuta
  8. Kust neid vahvaid kitsesid hankida saab? Omalegi kuluks üks ära, aga ei oska kuskilt otsida.

    VastaKustuta
  9. No meil peaks suvel mõni lüpsikits ja mõned kitse talled müüki tulema. Hoia siis silma peal siin :-)

    VastaKustuta
  10. Ahaa, eks hoian siis :)tee ka juba selge.
    PS. preili Laika ei teinudki see talv talle, oli tal puhas kihnu poiss peikaks, ei tea mis ei klappinud..kas on võimalik, et kihnukas veel märtsis indleb, üritaks uuesti?

    VastaKustuta
  11. Vot ei tea öelda- kokku võib nad ju panna ikka igaks juhuks. Päris tihti on ju nendes lambakarjades, kus jäär aastaläbi karjas on ka suviseid ja sügisesi tallesid sündinud. Kaua muidu sügisel jäära uttedega koos hoidsite?

    VastaKustuta
  12. No vot ma nägin paaritust 15.august, siis ind ei kordunud ja pärast oli Laika ka koos peenvillajääraga kuni nov. lõpuni. Et ei tea, kas juhtus katkema varases järgus..Aga nüüd on jah koos kihnu poisiga, sõbralikult... aga otse "nahistamist" pole veel näinud.

    VastaKustuta
  13. Kui ta oli koos jääraga novembri lõpuni, siis võib ju veel aprillini lootust olla, et ta ikkagi on tiine. Esmapoegijatel ei olegi teinekord väga suured kõhud. Võib-olla see 15.august läks veidi mööda :-)

    VastaKustuta
  14. nüüd on valgetel 7 talle kokku! (:

    VastaKustuta