kolmapäev, 2. november 2011

Sügis

 Täitsa sügis juba käes, aga meil on veel laut lammaste sisselaskmiseks ette valmistamata ja sellepärast ka lambad veel pügamata. Seniks peavad lambad leppima väiksema varjualusega, kus tuulte ja vihmade eest end varjata. Noor jäär Tormituul on lähipäevadel minemas utekarja. Seni pakuvad talle seltsi kaks meie noort jäära.  Tormituul vajab samuti lähiajal pügamist- kasukas puha ohakaid täis :-) . Tormituulel on väga huvitav sugupuu- näiteks tema ema ja vanaema on sarvilised uted. Tormituul jääb meie karja ilmselt mitmeks aastaks.



    









Meie kirju noor kukk läheb oma õdede juurest reedel uude kanakarja.



    Meie noor kirju kukk ja uus noor must kukk, kes jääb meie kanade seltsi.
    Eesmärk oli pildistada uut jäära ja kukke, aga ega see eriti kerge ei olnud, sest Mooni tuli lihtsalt kaamera ette ja võttis erinevaid poose.



    Mustu
    Noor kits Kati norib pai.
    Kati õde.
    Viibeke ja Pigipiiga.



    Ullike oma kasukaga.

4 kommentaari:

  1. Väga uhke jäär sul! Ainult need kõrvamärgid rikuvad pildi ära- suuremad kui kõrvad :)

    VastaKustuta
  2. Sul on seekord väga õnnestunud jäära valik ja kuna tean omast käest, et väärt jäära leid tekitab lausa lotovõidu tunde, siis õnnitlen südamest! Valged musta pikitriibuga korrapärased ja tugevad sarved on just viimasel ajal hakanud esinema ka kirjudel, Tormituul on järjekordne tõestus sellest, et säilitades kihnukaid eraldi ja mitte segades teiste tõugudega, annabki sellise ilusa tulemuse. Tunnused avalduvad järjest sagedamini, mitte ei kao (ristamise korral). Igatahes on selline jäär tõestus meie töö õigest suunast, mis teeb meele rõõmsaks. Palju ilusaid pisikesi kevadeks ja jõudu kihnukate säilitamisel! Jään põnevusega ootama pilte nii pügatud Tormituulest kui tema järglastest.

    VastaKustuta
  3. Ma ei saa jätta märkimata, et nii Silvial, kui lambawargil on lihtsad, eestipärased ja ülimõnusad lammaste NIMED.Asi, millega ma ise lausa püstihädas olen.Kust te neid võtate?:))

    VastaKustuta
  4. Tormituule nime panemise au pean ma küll andma Anneli Ärmpalu Idvandile. Ja teistele loomadele panevad nimed tavaliselt mu mees ja lapsed.

    VastaKustuta