pühapäev, 6. mai 2012

Ja ongi kohal


Kõigest 22 aastat olen seda hetke oodanud :-) 
Meie tinkeri sälud saabusid. Berta ja Betsy

                                                                       Berta ja Kätlin

9 kommentaari:

  1. Mul nõrkus lapiliste hobuste (ja lammaste)vastu...Esimest korda nägin tinkerit Saksamaal 10 aastat tagasi, nii armsad. Ühega olen Eestimaal ka kohtunud ja ratsutanud, aga kuna omal üks "aborigeen" juba olemas, siis ei hakanud unistamagi..Peab teie juurde neid katsuma tulema :D

    VastaKustuta
  2. VAU!!!!.Minugi lemmikud, nende välimus on ikka võimas!
    Kui saladus pole, mis otstarbel?Perelemmikuks, loodad varssasid?Oled sa enne ka hobustega tegelenud? (mina,kes ma pidasin 10 aastat hobuseid, olen täna oma pisipudulojustega nii rahul, et sellisest mürakast enam ei unista, jube töö nendega :)), aga jaksu sulle.Muide, mul on uued rangid kuuris :), kui peaks huvitama :)

    VastaKustuta
  3. Esiteks muidugi perelemmikuteks- olen väiksest saadik unistanud, et saaksin hobustega tegeleda. Aga nüüd paar aastat kindlasti käin targemate juures õppimas ja eks siis näis, kas julgen edaspidi ka karja suurendada :-) Hobustega tegelenud ei ole enne- mõned korrad olen ratsutanud ja paar korda olen tallis piilumas käinud, et mis seal tehakse :-) Aga olen ikka elementaarsed asjad endale juba selgeks teinud ja mul on õnneks mitu tuttavat, kellel hobusepidamise ja hobuste õpetamise kogemus olemas. Plaanis neid hobuseid tulevikus kasutada nii ratsutamiseks, kui ka vankri saani ees. Rangidest oleksime huvitatud küll- eks võtan ühendust siis :-)

    VastaKustuta
  4. Väga uhked loomad! Kas ootasid 22 aastat lihtsalt hobuseid või konkreetselt tinkereid?
    Meil oli ca 15 a tagasi üks tori mära. Ja sellest alates on pidev jutt tütre poolt (kes saab täna 23 :) et siis tal on veel aega oodata), et meil on ikka hobuseid vaja. See teema hoogustus jälle pärast eelmise tütre sündi, et nüüd oleks kohe 2 soovijat.
    Ega mul polekski selle vastu midagi, aga esiteks jääb tõenäoliselt põhiline söötmine-puhastamine mulle (tütar pole pidevalt kodus) ja teiseks ma natuke pelgan nii suuri loomi. Ratsutada ma ka muidugi ei oska- viimane kord meie märaga lõppes mõlemale poriloigus külili- mina jalgapidi hobuse külje all. Minu poolest võiks olla nt. eesti aborigeen oma väiksema kasvuga, aga see jälle pole mu mehe meelest hobune (liiga väike). Ja veel jättis väga hea mulje eesti ratsaponi- see oleks väiksemale hea. Huvitav kust selliseid saaks?
    Vabandan, et siia sellise heietuse nüüd kirjutasin, lihtsalt tuli :)

    VastaKustuta
  5. Kui ma väike olin, siis ma tinkeritest küll ei osanud unistada. Soovisin lihtsalt väga hobustega tegeleda. Aga nõu ma sulle ei oska küll anda, et milline hobune teile sobiks. Nii palju kui ma aru saan, siis targemad soovitavad selliseks perehobuseks vanemat rahulikku ruuna. Pidi kõige lollikindlam olema :-)Mina võtsin ikka päris suure vastutuse, et kohe esimese hooga noored märad, aga ma olen valmis selleks suureks tööks ja mul on õnneks mitu paljude kogemustega hobuinimest abiks.

    VastaKustuta
  6. Oo, palju õnne unistuse täitumise puhul! Need on tõesti imeilusad hobused. Olen isegi kunagi nendest unistanud (ka Clydesdalet sai vaadatud), aga see jäi unistuseks. Oleks 10 a varem hobustega tegelema hakanud, siis ehk, aga ei enam selga roni - tervis armas ja tööd vaja teha. A tore, et nüüd teab kus neid kenasid loomi näha saab :)))

    VastaKustuta
  7. Liina, targutan ka siin hobuste teemas vahele, eesti hobune oleks hea varjant küll, kas ruun või mära, pole eriti vahet, ainult mitte täkk.Kindlasti tasuks valida juba vanema , hästi välja sõidetud loom.Ja kuna hobune on karjaloom, siis peaks neid kaks olema.Kurb on neid üksikud hobuseid koplis norutamas näha.Kui mehele eestlane väike, siis tori ka hea varjant, on rahulik.Need trakeenid, hannoverid on ilusad, aga nagu sutspüssid.

    VastaKustuta
  8. Kui natuke otsida, siis leiab ka eesti hobuse umbes 150 -155cm kõrguse, nii et kõik ei ole nii madalad midagi. Muhumaalt äkki? Aga selle suvise karjatamisega on eestlastel (ja ka shetlanditel) see ülesöömise probleem- millest tuleb laminiit...et kas hästi lahja maa peal või paljas kui golfimuru peab olema. Minu märal on lausa "vihmaveerenn" seljal :S Aga ta ei ratsuta ka muidugi.

    VastaKustuta