pühapäev, 9. september 2012

Jäärad

Sügis on nagu ikka jäärade liikumise aeg. 3 meie karja jäära on juba vahvates uutes kodudes ja üks on ka varsti minemas Võrumaale.
Uku sai uue toreda kodu Harjumaale ja kui ta sinna juba oli saabunud, siis mõeldi talle ka seltsiline tuua, kuna uttede juurde Uku veel kohe ei saa. Ja seltsiliseks sai minu suureks rõõmuks Pliiats, kes sai uueks nimeks Nuki. Nuki ei ole seltsiline mitte ainult Ukule vaid ka pererahvale, sest lutitalled on ju ühed lõpmata vahvad tegelased. Nuki toodi tuppa pesti puhtaks ja anti maiustuseks head-paremat ja kõige selle juures oli ta muidugi olnud nagu vana rahu ise :-) Ja Ukul on nüüd hea rahulik olla, kuna seltsiline on olemas. Kõrvamärgid said loomad endale kaasa. Priasse ma nad olen jõudnud ära registreerida, aga kuna me pole veel oma asju lahti pakkinud kõike, siis kõrvamärkide tange pean ma veel otsima, et ülejäänud talled ka ära märgistada.




Ja oma karja tõime ka jäära ära. Tema sai nimeks Scüüt (Sküüt hääldatakse) ja tema saab uttede juurde ka kuskil novembris.


4 kommentaari:

  1. Vägevad sarved on u uuel jäärapoisil :)). A ma muidu sellesse jäärade nunnutamise legendi eriti ei usu, aga ek see enda tagumik siis võtab need müksud vastu :)))).Lammaste pesu duššikabiinis näen ka esimest korda...:)

    VastaKustuta
  2. Vahvad sarved on jah Scüüdil. Nuki läheb lähiajal operatsioonile, nii et ehk see tema hellitamine miskit hullu ei tee. Eks nüüd saab näha, kas Nuki aasta pärast ka nii armas ja rahulik veel on :-)

    VastaKustuta
  3. Scüüt on vägagi meie Sämmi moodi, tundub sama pehmevillaline ka. Kes tal esivanemad?

    VastaKustuta
  4. Ema isa on Scarlett ja Villiam Vallutaja ja vanavanemate hulgas on sellised nimed: Scania, Johannes, Velda Tupsu ja Oga Sarvik jr. Meie karjas sobib see jäär 10-le utele üheteistkümnest, aga kuna 6 utte on veel noored, siis paaritatud saavad ainult 5 vanemat utte see aasta. Oga Sarvik jr. oli meil ka üks aasta siin töös, aga tema 2 emast järeltulijat on teistes karjades.

    VastaKustuta