pühapäev, 25. detsember 2011

Lõngad

Enne jõule sai veel veidi kedratud.
 Eile õhtul tegin jõululaua ääres oma emale kingiks angoora küüliku villast lõnga. Tänud Airile, kes lõnga saatis! See on täiesti kirjeldamatu, kui  mõnus vill on angoora küülikul :-) Nii pehme ja siidine. Esimene lõng tuli küll liiga jäme ja ebaühtlane. Mu vana vokk  nimelt  vajaks veidi kõpitsemist ja ma ei olnud ka sellise villaga harjunud. Lõpus hakkas juba paremini sujuma. Eks nüüd näis, mis mu ema selle lõngaga ette võtab.
Pildil mu vend lõngaga :-)
 Siin siis angoora küüliku villast lõng jälle.
 Sellel pidil on veel pesemata kihnu maalamba villast lõng.
 Ja sellel pildil on mõlemad lõngad koera ja kihnu maalamba villast. Heledam lõng on juba pestud- tumedam pesemata. Kahe koera villa on kasutatud. Värvilt olid suht  sarnased, aga heledama lõnga koera vill oli pehmem. Lambavillaks võtsin Krõõda villa, sest temal on meie lammastest kõige peenem vill ja ilusa siidiläikega.

7 kommentaari:

  1. Silvia, rõõm ka minu poolne :) Angoora hakkab tõeliselt elama alles kandja seljas, siis tuleb välja selle villa soojus ja energeetika.Ilusat pühade jätku sulle ja minu tunnustus, et juba lõng valmis, sest alles sa ta ju kätte said :))

    VastaKustuta
  2. Imeilusad!
    Kuidas ei olnud eile võimalik Silviat mobiilil kätte saada? Äkki tuul oli mastist levi ära puhunud? Muidu oleksime möödaminnes (Jõgevalt Tallinna) Sulle näidanud seekordseid, õnnestunud nahku, oigaksid vaimustusest :-)

    VastaKustuta
  3. Jäin siin mõtlema, Silvia, ega sa neid kahte erinevaid villasid ometi kokku ei kedranud?

    VastaKustuta
  4. Ma tean küll Airi, et nii ei tohiks, aga tegin nii et ketrasin esimese sordi villa ja siis teise sordi villa ja siis korrutasin nad kokku :-) Aga vahe on sees küll esimesel ja teisel sordil- ei oleks uskunudki, et seal selline vahe on.
    Ja Maivi- olin ema juures ilmselt, seal pole levi. Kus sa siis seekord nahad teha lasid?

    VastaKustuta
  5. Jõgeva Skinexis, jäin väga rahule!

    VastaKustuta
  6. Silvia, OHHHHHHH.:P.Ma olen lausa õnnetu..

    VastaKustuta
  7. :-) enam ei tee, aga lõng sai tegelt väga mõnus ikkagi.

    VastaKustuta